Prohlášení o přístupnosti

Obchodní akademie, střední odborná škola knihovnická a vyšší odborná škola, Brno příspěvková organizace se zavazuje ke zpřístupnění svých internetových stránek v souladu se zákonem č. 99/2019 Sb., o přístupnosti internetových stránek a mobilních aplikací a o změně zákona č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, který provádí Směrnici Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2102 ze dne 26. října 2016 o přístupnosti webových stránek a mobilních aplikací.

Struktura informací

Struktura informací na stránkách byla vytvořena podle specifikace W3C XHTML 1.0 Transitional a je vizuálně naformátována kaskádovými styly (CSS) - vzhled stránek a jejich funkčnost jsou podřízeny možnostem handicapovaných uživatelů. Dodržení výše zmíněných norem by mělo zajistit správné zobrazení obsahu stránek ve většině dnes používaných prohlížečů a na většině zobrazovacích zařízení.

Forma uveřejňovaných informací je v souladu s vyhláškou č. 64/2008 Sb., o formě uveřejňování informací souvisejících s výkonem veřejné správy prostřednictvím webových stránek pro osoby se zdravotním postižením (vyhláška o přístupnosti), a splňuje s výhradami pravidla uveřejněná v příloze této vyhlášky.

Informace prezentované v jiných formátech

Na tomto webu jsou některé informace dostupné v jiné než textové či hypertextové podobě. Odkazy vedoucí na tyto soubory jsou v textu vyznačeny formátem a velikostí v závorce.

Dokumenty se mohou vyskytnout v těchto formátech:

• PDF - pro tento formát je volně ke stažení prohlížeč Adobe Acrobat Reader,
  • DOC, XLS, MP4, JPG - společnost Microsoft poskytuje ke svým produktům řady Office volně ke stažení prohlížeče.

Nepřístupný obsah

Níže uvedený obsah není přístupný z důvodu nesouladu se zákonem o přístupnosti:

• Některé odkazy popř. fotografie neobsahují identifikaci jejich účelu ve formě popisku (sekce VOŠ – NOVINKY, sekce VOŠ – PROGRAM SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI – jedná se o materiály uveřejněné do 31. 12. 2019). Tyto informace zůstávají na webových stránkách zachovány, týkají se průběžných akcí školy.
  • Na úvodní stránce obrázky neobsahuj popisky – bude upraveno do 25. 9. 2020. Důvodem je úprava názvu školy, tzn. úprava grafiky.
  • Webové stránky budou doplněny Mapou webu.

Vypracování prohlášení o přístupnosti

Prohlášení o přístupnosti bylo vypracováno dne 22. 9. 2020 na základě AUDITU PŘÍSTUPNOSTI dle zákona o přístupnosti internetových stránek a mobilních aplikací - Zákon č. 99/2019 Sb.

Realizátor auditu:

TyfloCentrum Brno, o. p. s.
www.centrumpronevidome.cz
Chaloupkova 3
612 00 Brno-Královo Pole
IČ: 262 232 10

Prohlášení přístupnosti se vztahuje na internetové stránky www.oabrno.cz.

Kontakt na správce obsahu webu

Obchodní akademie, střední odborná škola knihovnická a vyšší odborná škola Brno, příspěvková organizace

Kotlářská 9, 611 53 Brno

Ing. Mgr. Lukáš Zouhar